Tunnelmia Väylät & liikenne -tapahtumasta

Infra

Maaliskuussa Suomen tieyhdistys järjesti Väylät & liikenne tapahtuman Hämeenlinnan verkatehtaalla. Tapahtumaan osallistui n. 700 alan asiantuntijaa.  Mukana oli muun muassa konsultteja, palveluntuottajia ja kaupunkien edustajia. Lähdimme tapahtumaan tapaamaan paikan päälle asiantuntijoita, sekä kuulemaan alan viimeisimmät kuulumiset ja innovaatiot. Sattumalta paikka on myös sama kuin, missä tuleva Arkance summit järjestetään, joten otimme vastaan tilaisuuden tutustua verkatehtaaseen tapahtuman kautta.

Aivan tapahtuman aluksi kokoonnuimme kaikki isoon Vanaja saliin. Siellä alan kuulumisia kertoivat mm. Suomen tieyhdistyksen toimitusjohtaja Nina Raitanen, verkko-osaston osastopäällikkö Sabrina Lindström, Liikenne – ja viestintäministeriön pääjohtaja Kari Wihlman. Tämän jälkeen siirryttiinkin suoraan jakamaan palkintoja etukäteen. Palkintoja annettiin parhaista esityksistä, mitä tapahtumassa oli tulossa, sekä tiennäyttäjä palkinto. Loppukevennykseksi tiestön talous- ja sotahistoriasta tuli kertomaan historioitsija Teemu Keskisarja.

Aiheena monissa esityksissä oli muun muassa kevyt liikenne, automaatio, turvallisuus, saavutettavuus, digitalisaatio, sekä luonto- ja ympäristökysymykset. Yhden ensimmäisistä esityksistä piti Ihku:n tuoteomistaja Ari Huomo Väylävirastolta. Esityksessä Ari kävi läpi mitkä ovat kustannuslaskennan haasteet ja realiteetit, sekä asioita mitä asiakkaat ovat toivoneet Ihku:n kehitykseltä ja mitkä ovat kehityksen painopisteet. Tulevan kehityksen painopisteisiin lukeutuu toivottu ympäristöpäästöjen laskenta. Toivomukset myös rajapinta mahdollisuuksista on kuultu. Kysymyksiä aiheesta tuli Arille paljon mm. tulevista uusista ominaisuuksista ja kustannuslaskennan tarkkuudesta. Kokonaisuudessaan ihkun käyttäjillä on tarve saada tuotettua kustannus- ja päästötietoja sopivalla tarkkuudella, nopeasti ja helposti.

Toinen mielenkiintoinen esitys mistä pidin paljon, oli toisen päivän aamun esitys ”Oulun matka pyöräväylien talvikunnossapidon mallikaupungiksi”, jonka piti Harri Vaarala Oulun kaupungilta. Harri osasi tiivistää hyvin mitkä asiat ovat edes auttaneet Oulun kaupunkia pääsemään nykytilanteeseensa pyöräväylien kunnossapidon kanssa. Asiat olivat hyvin yksinkertaisia askeleita, mitkä eivät vaatisi kaupungeilta juurikaan ponnistuksia tai lisärahoitusta. Oulun malli onkin saanut paljon kiinnostusta muilta kaupungeilta, jopa ulkomailta saakka.

Tapahtumassa sai hyvän kuvan alan tämän hetken tärkeimmistä puheenaiheista ja kehityssuunnista. On tärkeää jakaa kokemuksia ja oivalluksia, jotta ala kehittyy. Tapahtumassa oli mukana myös paljon opiskelijoita. Tapahtumat ovat hyvä tilaisuus jalkauttaa osaamista alan uusille tekijöille.


Kuka: Terhi Immonen

Tutkinto: Rakennus- ja Yhdyskuntatekniikan insinööri(AMK), vuonna 2021 Tampereella

Tehtävänimike: Ohjelmistoasiantuntija

Työkokemus: Arkance Systemsillä noin vuoden, heti valmistumisesta lähtien. Sitä ennen konsulttina noin 1 vuosi opintojen ohessa harjoittelevana suunnittelijana.

Tehtävät: mm. koulutukset, tukipyyntöihin vastaaminen, Soundings ja Soundings Editorissa tuotevastaavana.

Työssäni pidän: Asiakkaiden kohtaaminen, alan kehittäminen tuotteiden kautta, näköalapaikka rakentamisen elinkaareen ja alan kehittymiseen, uuden oppiminen niin kollegoilta kuin asiakkailtakin.

Jaa

Ota yhteyttä

Terhi Immonen

Terhi Immonen

    Jätä yhteydenottopyyntö

    • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
    ×

    Kiinnostaako infra-alan tuoreimmat uutiset?

    Tilaa uutiskirjeemme