Asiakastarinat

InfraTalo

Planproof otti M-Filesin käyttöön – ”Tuplaversioiden poisjääminen ja versiohistoria ovat tärkeä juttu” 

Sähkö- ja automaatioalan suunnittelu- ja konsultointiyritys Planproof Oy otti alkuvuodesta 2022 käyttöön M-Files-järjestelmän yrityksen sisäiseen tiedonhallintaan. Planproof toimii infran, talonrakennuksen ja teollisuuden aloilla ja työllistää kymmenen henkilöä.  

Lue lisää

Infra

Turvallista liikennettä ajantasaisen tiedon avulla – Fintraffic luottaa tiedonhallinnassa M-Filesiin  

Fintraffic tarjoaa liikenteenohjauksen palveluita maanteillä, raiteilla, merellä ja ilmassa. Tärkein työväline liikenteen turvallisuuden ja sujuvuuden varmistamisessa on ajantasainen tieto.

Lue lisää

InfraTalo

Vierailijablogi: Dokumentaatio on tietoon pohjautuvan päätöksenteon kulmakivi

Tilannetietoisessa organisaatiossa pystytään vastaamaan kysymyksiin siitä, mitä ympärillä tapahtuu, mitä seuraavaksi tulee tapahtumaan ja mitä mahdollisuuksia oikea-aikaiseen päätöksentekoon on olemassa. Jotta tulevaisuuden kasvavia tietomääriä voidaan hallita, on nykyaikaisen joukkoliikenneinfran toimijoilla oltava hyvä tilannekuva.

Lue lisää

InfraTalo

Länsimetron järjestelmäuusinta onnistui Assetpointin ja ohjelmistokumppani Wakeonen yhteistyöllä

Assetpoint toteutti yhdessä Valve Group Oy:hyn kuuluvan ohjelmistotalo Wakeonen kanssa ainutlaatuisen hankkeen, kun Länsimetro Oy:llä oli tarve uudistaa aiempaa tiedonhallintajärjestelmäänsä. Valmistuneessa METTI-järjestelmässä Länsimetron omaisuudenhallintajärjestelmä uusittiin kokonaan.

Lue lisää

InfraTalo

Länsimetron tietoportaali ottaa rakennetun ympäristön koko elinkaaren huomioon – Nykyaikainen tiedonhallinta sujuvoittaa uuden suunnittelua

Ruoholahdesta länteen ulottuva metro on valtava kokonaisuus – nykyisessä Matinkylään ulottuvassa osuudessa on jo yli kolmekymmentä kilometriä tunneleita sekä esimerkiksi paineentasauskuiluja, pumppaamoja ja raiteenvaihtopaikkoja. Kun Länsimetron kakkososaa suunnitellaan, muodostavat jo olemassa olevat rakenteet ja niistä kerätty data koko suunnittelun perustan. Siksi on tärkeää, ettei eri paikoista saatavaa tietoa suljeta siiloihin vaan että se on ajantasaista, samanmuotoista ja kaikkien sitä tarvitsevien käytettävissä.

Lue lisää

InfraTalo

Moderni tiedonhallintajärjestelmä tekee Länsimetron ylläpidosta oikea-aikaista ja helppoa  

Länsimetro on kokonaisuutena suunniteltu kestämään sata vuotta. Sen osana toimivat järjestelmät ja komponentit tulevat kuitenkin käyttöikänsä päähän eri aikoihin. Näitä elinkaaren saranavaiheita ennakoidaan huolto- ja ylläpitosuunnitelmilla ja oikea-aikaisilla toimenpiteillä. Kun koko järjestelmästä on ajantasainen tieto saatavilla, voidaan huollot ja osien vaihdot suunnitella etukäteen eikä tietoja tarvitse etsiä valtavista mappiarkistoista.  

Lue lisää

InfraTalo

Oikea data oikeassa paikassa: Matinkylä–Kivenlahti-metrolinja on rakentunut olemassa olevan ja uuden tiedon päälle

Matinkylä–Kivenlahti-metrolinjaa varten on louhittu lähes parikymmentä kilometriä tunneleita sekä rakennettu tunneleiden taakse kätkeytyviä teknisiä tiloja ja asennettu tekniikkaa. Pumppaamot, valvomot, raiteenvaihtopaikat ja anturit muodostavat valtavan, nykyaikaisen infran, jonka rakentaminen ei olisi onnistunut ilman ajantasaista ja oikeaa rakentamisen aikaa palvelevaa tietoa.  

Lue lisää

×

Kiinnostaako infra-alan tuoreimmat uutiset?

Tilaa uutiskirjeemme