Talo

Lapti otti Bluebeam Revun käyttöön rakennusten määrälaskentaan

Bluebeam Revussa yhdistyvät helppokäyttöisyys ja monipuoliset työkalut. Koulutukset räätälöitiin Laptin tarpeisiin sopiviksi.

Rakennusliike Lapti Oy on suomalainen rakennusalan konserni, jonka toiminta keskittyy asunto-, palvelu- ja toimitilarakentamiseen sekä kiinteistökehitykseen. Konsernissa työskentelee lähes 600 henkilöä.

Alkuvuodesta 2021 Laptilla tuli ajankohtaiseksi vaihtaa määrälaskennan ohjelmistoa. Aiemmin käytössä olleen järjestelmän lisensointimalli oli muuttumassa ja kustannuksetkin sen myötä nousemassa.

– Otimme tarkempaan tarkasteluun muutamia vaihtoehtoja ja kallistuimme Bluebeamiin. Lähdimme sitten etsimään sille toimittajaa, jolta saisimme käyttöönoton, lisenssiasiat, koulutukset ja tukipalvelun samasta paikasta, kertoo Laptin tietohallintojohtaja Mika Virsunen.

Buildpoint valikoitui yhteistyökumppaniksi erityisesti toimialaosaamisen vuoksi. Lisäksi vaakakupissa painoi suomenkielinen asiakastuki Bluebeamiin.

– Kun kävimme alustavia keskusteluita, tuli aika pian ilmi, että Buildpointilla oli selkeästi kokemusta käyttöönottoprojekteista rakennusliikkeille. Se vahvisti ajatustamme, että tässä voisi olla hyvä toimittaja meille, Virsunen sanoo.

Monipuolinen ja muokattava PDF-editori

Bluebeam Revua käytetään Laptilla rakennusten määrälaskentaan ja mittauksiin. Laptin laskentavastaava Markus Kauppi näkee ohjelmiston vahvuuksina sen helppokäyttöisyyden ja monipuoliset työkalut.

– PDF-katseluohjelma ei sinänsä ole erikoinen juttu, vaan se mitä siihen on kytketty. Työkaluilla voi antaa pinta-alan mittauksille ominaisuuksia, kuten nimen tai värin, ja aloittaa mittauksen yhdellä klikkauksella, minkä jälkeen määrätiedot saa erilliseen, muokattavaan luetteloon.

PDF-tiedostojen kanssa työskennellessä on helppo havainnollistaa, mitä on laskettu ja miten.

– Jos toinen jatkaa laskemista myöhemmässä vaiheessa, hänelle voi suoraan lähettää tiedoston, josta näkyy mitä on laskettu. Tiedoston voi avata myös muilla PDF-lukuohjelmilla, mikä tekee työskentelystä hyvin avointa ja avaa laskentaa muillekin, Kauppi sanoo.

Buildpoint tarjoaa asiakkailleen maksuttomat aloituspohjat Bluebeamiin. Lapti on kehittänyt myös omia työkalupakkeja, joiden kanssa ohjelmiston käyttö on helppo aloittaa.

– Kun on tehty hyvä pohja, ohjelmisto on hyvinkin yksinkertainen käyttää, Kauppi toteaa.

Lapti panostaa laskijoiden ohjelmistokoulutuksiin

Ohjelmiston käyttöönotto sujui ongelmitta, ja Laptilla satsattiin heti alkuvaiheessa käyttäjien koulutukseen.

– Räätälöimme Buildpointin kanssa kolme koulutusta nimenomaan meidän tarpeisiimme. Ensin pidimme peruskoulutuksen kaikille laskijoille ja sitten jatkokoulutukset rakennuspuolen sekä talotekniikkapuolen laskijoille erikseen. Teimme yhteistyössä myöskin koulutusmateriaalia ja ohjeistuksia, Mika Virsunen sanoo.

Syventävissä koulutuksissa käytettiin Laptin omia profiileita ja pohjakuvia. Markus Kaupin mukaan koulutuksista on tullut hyvää palautetta laskijoilta. Hän kiittelee myös Buildpointin tukipalveluita.

– Koulutusten aikaan keräsin kysymyksiä, ja viimeistään seuraavana päivänä tulivat vastaukset. Yritimmekin painottaa laskijoille koulutusten yhteydessä, että tukipalveluita kannattaa ehdottomasti hyödyntää. Ne ovat toimineet oikein hyvin, Kauppi sanoo.

Kokeile Bluebeamia maksutta 30 päivää

Kun ostat Bluebeam Revu -lisenssin Buildpointilta, saat käyttöösi tukipalvelun, valmiit aloituspohjat sekä kaupan päälle kahden tunnin Bluebeam-verkkokoulutuksen!

Ota yhteyttä

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Jaa

×

Kiinnostaako infra-alan tuoreimmat uutiset?

Tilaa uutiskirjeemme