Infra

Vantaan kaupunki hyödyntää Trimble Connectia rakentamisen apuvälineenä

Vantaan kaupunki on siirtymässä tietomallipohjaiseen toimintatapaan yhä useammassa hankkeessaan. Ylästön kaupunginosassa on parhaillaan käynnissä ensimmäisiä täysin tietomallipohjaisia Vantaan kaupungin hankkeita: alueelle rakennetaan uusi pientaloalue, jonka uusia katuja sekä vesihuoltoa ollaan nyt toteuttamassa. Tietomalli auttaa rakentamista ja siksi onkin tarkoitus, että myöhemmin kaikki hankkeet ovat tietomallipohjaisia. Projektissa on käytössä Trimble Connect, joka toimii muun muassa projektin tietopankkina.

– Kohteen kaikki kuvat ja tiedot on tallennettu Trimble Connectiin, joten se toimii meillä myös projektipankkina. Etuna ohjelmistossa on muihin projektipankkeihin verrattuna se, että pystymme avaamaan tiedostot suoraan ohjelmistossa. Siihen ei siis tarvita erillistä ohjelmaa, jolla joutuisi avaamaan eri tiedostot ja mallit, kertoo hankkeen rakennuttajapäällikkö Kari Saatsi.

– Lisäksi kun tallennamme erilaiset to do -listat ja työmaapöytäkirjat samaan paikkaan, pystymme käsittelemään eri asiat ohjelmiston sisällä ja siten vähennämme myös sähköpostiliikennettä, Saatsi jatkaa.

Trimble Connectin avulla tarkempaa tietoa projektin valmiusasteesta

Vantaan kaupunki on velvoittanut hankkeen urakoitsijan näyttämään valmiusastetta Trimble Connectin avulla. Näin urakoitsija pystyy tekemään mallin ajankohtaisesti sitä mukaa, kun hanke etenee. Jokaisesta tasosta on oma toteumamalli, jonka urakoitsija muuntaa tilanteen mukaiseksi. Lisäksi käyttäjä pystyy avaamaan mallin ja lukemaan sitä. Näin ollen urakoitsija pystyy ohjelmiston avulla esittämään, mitkä osuudet ovat työssä valmistuneet. Lopullinen malli rakentuu ohjelmistossa sitä mukaa, kun työ etenee.

– Aikaisemminhan urakoitsija esitti suullisesti paperien avulla aina sen vaiheen, jossa kulloinkin ollaan. Paperikuvista kuitenkin häviää kolmiulotteisuus. Nyt saamme mallin ja tarkan toteutuman ajankohtaisesta tilanteesta. Lisäksi yhdistelmämalli on paljon visuaalisempi, Saatsi kertoo.

Uudet ohjelmistot vaativat aina käyttäjältä opettelua. Saatsin mukaan Civilpoint on toiminut hyvänä kouluttajana sekä tukiverkostona ohjelmiston käyttöönoton aikana.

– Olemme saaneet Civilpointilta hyvin apua aina tarvittaessa ja pyydettäessä. Ohjelma on toiminut hyvin ja olemme olleet erittäin tyytyväisiä sekä tähän ohjelmaan että yhteistyöhömme, Saatsi päättää.

Vantaan kaupunki hyödyntää Trimble Connectia muun muassa projektin valmiusasteen havainnollistamiseen.

Kari Saatsi, hankkeen rakennuttajapäällikkö:

”Olemme saaneet Civilpointilta hyvin apua aina tarvittaessa ja pyydettäessä. Ohjelma on toiminut hyvin ja olemme olleet erittäin tyytyväisiä sekä tähän ohjelmaan että yhteistyöhömme.”

Ota yhteyttä

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Jaa

×

Kiinnostaako infra-alan tuoreimmat uutiset?

Tilaa uutiskirjeemme