Katso webinaaritallenteet

Rakentamisen suunnittelun tehostaminen -webinaarisarjamme sisältää viisi puolen tunnin webinaaria, joista jokainen tuo uusia ideoita rakennushankkeen tehokkaaseen läpivientiin.

Webinaari 1:Tekoäly maankäytön suunnittelun apuna

Webinaarisarjan ensimmäinen jakso keskittyy maankäytön suunnittelun automatisointiin tekoälypohjaisen Autodesk Spacemaker -ohjelman avulla. Jaksossa näytetään, kuinka helposti ja nopeasti rakennusprojektin tarpeet, ideat ja ajatukset materialisoituvat valmiiksi ehdotuksiksi Spacemakerilla ja miten ehdotukset voidaan viedä projektin seuraavia vaiheita varten Autodesk Revit -tietomallinnusohjelmaan. Spacemakerin tarjoamat tekoälyn generoimat ehdotukset tarjoavat lähes rajattoman määrän vaihtoehtoja maankäytön ja tarvesuunnitelun osalta sekä erilaisia analyysejä ehdotelmien pohjalta. Spacemakeriin sisäänrakennetun Revit-lisäosan avulla ehdotelmat siirtyvät suoraan suunnitteluun, jolloin voidaan hyödyntää muun muassa Spacemakerin paikannustietoja ja karttapohjia.

Webinaari 2: Tehokas tietomallintaminen Revit -lisäosilla

Webinaarisarjan toisessa jaksossa käsitellään suunnittelua, sekä projektin hallintaa tehostavia lisäosia ja työkaluja Autodesk Revitille. Vakiona Revit tarjoaa kattavasti työkaluja tietomallintamiseen. Holixa T4R- ja AGACAD -lisäosat tehostavat Revitin toiminnallisuutta ja suunnittelua. Näiden lisäosien avulla voidaan säästää aikaa, kun toistuvat sekä yksitoikkoiset toimet automatisoidaan. Tässä jaksossa näytetään esimerkkejä tietomallien tehokkaampaan suunnitteluun.

Webinaari 3: Tilannekuva ja tietomallipohjainen yhteistyö pilvialustalla

Webinaarisarjan kolmas jakso keskittyy suunnitteluhankkeen tietomallipohjaiseen yhteistyöhön Autodesk Construction Cloud -pilvialustalla. ACC-alustalla tiedon jakaminen, kommunikointi ja tilannekuvan tuottaminen onnistuu kätevästi. Rakennushankkeissa syntyy valtava määrä dataa, jonka hallitseminen tuottaa haasteita. Tieto on usein jäsentämätöntä ja sitä on vaikea koordinoida. Autodesk Construction Cloud yhdistää projektin osapuolet ja tiedon samalle alustalle läpi hankkeen elinkaaren. Tämä mahdollistaa keskitetyn tietomallipohjaisen kommunikoinnin ja tiedonhallinnan. Tilannekuva hankkeen eri vaiheissa on tärkeä tiedonlähde. Kun hankkeen tieto ja kommunikointi saadaan yhdelle alustalle, mahdollistetaan kattavan tilannekuvan tuottaminen.

Webinaari 4: Tietomallien ja 2D-suunnitelmien sujuva tarkastaminen sekä määrälaskennan helpottaminen

Webinaarisarjan neljäs jakso keskittyy tietomallien ja suunnitelmien tarkastamiseen. Tietomallien koordinointi ja yhteensovitus tuottaa usein haasteita ja ylimääräistä työtä projektissa. Opit, kuinka tietomallien yhteensovittaminen ja tarkastus voidaan toteuttaa Autodesk Navisworksin avulla helposti ja yhdistää ne sujuvasti osaksi suunnittelua. Lisäksi esitellään, kuinka eri ohjelmistoratkaisujen avulla voidaan edistää ja sujuvoittaa määrälaskentaa.

Webinaari 5: Pistepilvet ja YTV2012-mukainen lähtötietomallintaminen

Webinaarisarjan viidennessä jaksossa käsitellään YTV2012-vaatimusten mukaista lähtötietomallinnusprosessia ja Revit-ohjelmistoa. Käymme käytännön esimerkin avulla läpi, kuinka pistepilvet tuodaan Recap-ohjelman kautta Revit-ohjelmistoon. Annamme myös muutamia vinkkejä pistepilvien helpompaan käsittelyyn tietomallinnusta varten. Esimerkin prosessi soveltuu myös korjaushankkeisiin ja työmaatoteutumien tarkastamiseen.

Jäikö jokin webinaareissamme mietityttämään?

Haluaisitko keskustella asiasta lisää? Otathan yhteyttä!

Joona Lehtinen

Joona Lehtinen

Ohjelmistoasiantuntija

joona.lehtinen@arkance-systems.com

050 917 5117

Kai Rautakivi

Kai Rautakivi

Asiakaspäällikkö

kai.rautakivi@arkance-systems.com

050 380 4001

×

Kiinnostaako infra-alan tuoreimmat uutiset?

Tilaa uutiskirjeemme