Agacad Cut Opening

Talo

BIM-ohjelmisto tarkkojen läpivientien luomiseen Revit®-mallissa.

Cut Opening – Revit®-lisäosaa käytetään mallin aukotuksien ja läpivientien luomiseen ja hallintaan. Aukkoja voidaan luoda kanavien, putkien, kaapelihyllyjen ja johtojen leikkauskohtiin, joissa ne leikkaavat seiniä, lattioita, kattoja tai muita elementtejä. Tällä edistyksellisellä BIM-ratkaisulla voidaan luoda muokattuja läpivientejä. Työkalu mahdollistaa nopeamman suunnittelun ja piirustuksien luomisen sekä paremman tarkkuuden, jolla varmistetaan tarkat mm. tarkat materiaalimäärät. AGACAD Cut Opening lisäosa on yhteensopiva Autodesk® Revit® 2022, 2021, 2020 kanssa.

Cut Opening työkalun törmäystarkastelu tarkistaa tiedot nykyisestä tai linkitetystä mallista tai IFC-mallista, jotta tieto törmäysten sijainnista, tyypistä ja syvyydestä saadaan selville. Työkalu käyttää ennalta määriteltäviä leikkausetäisyyksiä ja siirtymiä aukkojen luomiseen ja mahdollistaa jopa 1000 aukon luomisen automaattisesti yhdellä klikkauksella. Kuten muissakin AGACADin työkaluissa, kaikki määritykset voidaan tallentaa myöhempää käyttöä varten ja jakaa eri käyttäjien kesken.

Ohjelmiston avulla LVI- ja rakennesuunnittelijat sekä arkkitehdit voivat varata paikat läpivienneille sijoittamalla tiettyjä tyhjiä tai kiinteitä elementtiperheitä projektiin. Sen avulla on mahdollista hallita kaikkia aukkoja yhdellä hallintaikkunalla ja samalla antaa muiden projektin osallistujien tarkastella, hyväksyä tai hylätä aukotukset ja tarvittaessa kommentoida niitä

Cut Opening voi myös lisätä esim. palopellit törmäystarkastelusta saatujen tietojen ja rakenneosien paloluokitusten mukaisesti. Se voi myös lisätä rakenteellisia aukkoja kantaviin seiniin jopa silloin, kun arkkitehtoniset seinät, ikkunat ja ovet ovat erillään rakennemallista.

 • Luo automaattisesti aukkoja, joissa kanavat, putket, kaapelihyllyt tai johtokourut leikkaavat seiniä, lattioita, kattoja, palkkeja tai pilareita.
 • Lisää automaattisesti aukkoja, joilla on ennalta määritetyt koot LVI-linjapohjaisten elementtikokojen ja järjestelmäluokitusten mukaisesti.
 • Yhdistää aukkoja automaattisesti ennalta määritettyjen kokoonpanojen mukaisesti.
 • Lisää palopellit automaattisesti, jos kanavat törmäävät paloluokiteltujen seinien, lattioiden tai kattojen kanssa.
 • Lisää rakenteelliset aukotukset automaattisesti erillisiin arkkitehtonisiin ja rakenteellisiin malleihin.

Cut Opening on kehitetty parhaiden kansainvälisten käytäntöjen ja Revitin huippukäyttäjien kokemusten perusteella. Työkalu kehitetään myös jatkuvasti eteenpäin käyttäjien palautteiden perusteella. Cut Opening Revit-lisäosa havaitsee törmäykset ja lisää tarvittavat aukot malliin. Työkalu lisää myös palopellit paloluokiteltuihin seiniin ja aukot rakennemalleihin, joihin on sijoitettu arkkitehtonisia ikkunoita tai ovia. Määrittele vain oikeat säännöt ja anna Cut Openingin tehdä loput!

Työkalu soveltuu arkkitehtien, sekä rakenne- ja LVI-suunnittelijoiden käyttöön nopeuttaen törmäysten havaitsemista ja läpivientien luomista.

Yhteistyöskentely:

 • Tuo raportit törmäystarkasteluista .html-tiedostoina
 • Vietävien .xml-tiedostojen avulla voit jakaa avausmäärityksiä arkkitehtien, rakennesuunnittelijoiden ja LVI-insinöörien kanssa.
 • Työkalu tukee törmäysten havaitsemista mallin ja siihen linkitettyjen mallien tai IFC-tiedostojen välillä.
 • Vie tiedot ulkoiseen ohjelmistoon

Yhteensopivuus:

 • Työkalusta löytyy ennalta määritellyt aukon muodot, koot ja liittymiskorkeudet LVI komponentin koon mukaan.
 • Malli- ja aukkomuutoksia on mahdollista hallita yhdellä napsautuksella.

Tehokkuus:

 • Läpivientien automaattinen merkitseminen
 • Aukkojen korkeusaseman automaattinen laskenta
 • Elementtien helppo lajittelu ja merkitseminen haluttuihin järjestyksiin tai sarjoihin
 • Ristiriitojen ja törmäyksien reaaliaikainen havaitseminen ja muuttaminen

Lataa AGACAD Revit lisäosien maksuttomat kokeiluversiot jättämällä yhteystietosi

 • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Ota yhteyttä

Tapani Parmanen

Tapani Parmanen

Avainasiakaspäällikkö

tapani.parmanen@arkance-systems.com

040 553 0376

Pyydä tarjous!

 • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
×

Kiinnostaako infra-alan tuoreimmat uutiset?

Tilaa uutiskirjeemme