Autodesk Construction Cloud

Talo

Autodesk Construction Cloud tarjoaa kokonaisvaltaisen ratkaisun projektin hallintaan aina suunnittelusta ylläpitoon. Se yhdistää projektin eri osapuolet ja tiedon saumattomasti läpi hankkeen elinkaaren. Kun kaikki rakentamisen aikainen tieto löytyy yhdestä paikasta, projektin aikaisempiin tietoihin voidaan palata ja ylläpito helpottuu. Autodesk Construction Cloud tukee yli 50:tä eri tiedostomuotoa, joka mahdollistaa esim. tiedostojen muokkaamisen ja kommentoinnin suoraan selaimessa.

Construction Cloud -ympäristöön kuuluu viisi tuotetta: Docs, BIM Collaborate Pro, BIM Collaborate, Build ja Takeoff. Kaikki tuotteet on mahdollista hankkia erikseen mutta Autodesk Docs kuuluu myös AEC collection -ohjelmistopakettiin sekä muihin Construction Cloud tuotteisiin. Eli hankkimalla AEC-collectionin tai muun Autodesk Construction Cloud palvelun saa käyttöönsä myös Docs palvelun.

Katso webinaaritallenne: Projektiyhteistyön tehostaminen Autodesk-pilvipalveluiden avulla


Autodesk Docs

Autodesk Docs tarjoaa keskitetyn pilvipohjaisen ratkaisun tiedostojenhallintaan. Autodesk Docs on mahdollista ostaa erillisenä palveluna tai hankkimalla AEC Collection -ohjelmistopaketin tai minkä tahansa muun Construction Cloud moduulin, jotka sisältävät myös Docs käyttöoikeuden. Autodesk Docsissa voit määrittää hankkeen eri osapuolille ja henkilöille oikeuksia heidän tarpeiden ja tehtävien perusteella. Selainpohjaisella palvelulla on myös mahdollista käsitellä tietopyyntöjä tehokkaasti ja liittää niihin tarvittavat dokumentit referensseiksi. Selaimessa voi myös tarkastella projektiin liittyviä tehtäviä ja ratkaistavia ongelmia keskitetystä Issues-listasta.

Autodesk Docs tukee yli 50:tä eri tiedostotyyppiä. Docs ympäristössä on mahdollista esimeriksi kommentoida pdf ja dwg tiedostoja, sekä tehdä muokkauksia Microsoft Office tiedostoihin kuten Wordiin ja Exceliin. Lisäksi Autodesk Docsissa on mahdollista tehdä revisiovertailua esim. pdf, dwg ja revit tiedostoilla. Näin kaikkien projektin osapuolten on helppoa seurata revisioiden välisiä muutoksia selaimessa. Autodesk Docs tuo tiedostot ja tiedostojen katselemisen kaikkien osapuolten saataville selaimessa ilman tarvetta erillisille katseluohjelmistoille. Autodesk Docs tehostaa työskentelyä, kun kaikkia tiedostoja voi käsitellä samassa paikassa, ja tehtävät ja havainnot voidaan sähköpostikeskusteluiden sijasta ratkaista yhteisellä alustalla.

Autodesk BIM Collaborate Pro

Autodesk BIM Collaborate Pro korvaa aikaisemman BIM 360 Design -palvelun. Palvelu yhdistää Revit-, Civil 3D- ja AutoCAD Plant 3D -käyttäjät, tiedostot ja prosessit saumattomasti. BIM Collaborate Pro mahdollistaa pilvipohjaisen yhteistyöskentelyn tietomallissa eri suunnittelijoiden välillä. Suunnittelijat voivat työskennellä samassa Revit-mallissa reaaliajassa, mikä parantaa yhteistyötä ja helpottaa hankkeen suunnittelun koordinointia. Autodesk BIM Collaborate PRO sisältää myös Autodesk Construction Cloud Docs käyttöoikeuden. BIM Collaborate PRO sisältää myös BIM 360 Design -palvelun, joka tarkoittaa, että BIM 360 ympäristöön perustettuja projekteja on mahdollista jatkaa ja tarkastella kuten ennenkin.

Autodesk BIM Collaborate

Autodesk BIM Collaborate -palvelu tekee tietomallien törmäystarkastelun puolestasi, ja voit helposti luoda havaintoja ja tehtäviä törmäystarkastelun tuloksista. Törmäystarkastelun lisäksi voit itse tarkastella suunnitelmia ja liikkua tietomalleissa selaimella. Lisäksi Autodesk BIM Collaborate sisältää Autodesk Construction Cloud Docs ratkaisun projektien tiedonhallintaan.

Autodesk Build

Autodeskin Build on rakennustyömaan johdon työkalu käytännön toteutukseen ja projektinhallintaan. Hankkimalla Autodesk Construction Cloud Buildin saat myös käyttöoikeuden Autodesk Construction Cloud Docs palveluun. Autodeskin Buildilla on mahdollista hallita kaikkia suunnitteluun, laatuun ja turvallisuuteen liittyviä kysymyksiä yhdessä paikassa. Tiedon jakaminen työmaalta suunnittelijoille ja muille sidosryhmille on helppoa projektin keskitetyn kuvapankin avulla. Selainpohjaisessa ratkaisussa on myös mahdollista tehdä tietopyyntöjä hankkeen eri osapuolille ja seurata hyväksyntäprosessien etenemistä.

Sheets-toiminnon avulla varmistetaan, että kaikilla osapuolilla on tarvittavat tiedostot ja niide uusimmat versiot käytössään. Lisäksi tiedostojen ja suunnitelmien kommentointi onnistuu selaimessa merkintätyökalujen avulla. Buildin avulla voi myös tarkastella 3D-rakennusmalleja puhelimella esimerkiksi työmaalla.

Buildilla voi määritellä hankkeen tarpeiden mukaiset laatu- ja turvallisuuslomakkeet ja varmistaa että kaikki vaadittava tieto työmaalta tulee kerättyä. Tarkastuslistat voi täyttää puhelimella työmaakierroksen aikana ja liittää havaintoihin tarvittavat lisätiedot, kuten kuvat tai muistiinpanot. Cost-ominaisuuden avulla on mahdollista pitää kirjaa hankkeen lisä- ja muutostöistä ja seurata miten ne vaikuttavat hankkeen budjettiin.

Autodesk Takeoff

Autodesk Takeoff on ratkaisu määrälaskentaan 2D- ja 3D-tiedostoista. Kun siirrät projektidokumentit pilveen, kaikilla tiimin jäsenillä on pääsy tarvittaviin tiedostoihin. 2D-tiedostoissa voit mitata erilaisia määriä sekä käyttää kaavoja tehostaaksesi määrälaskentaa entisestään. Määrälaskennan tekeminen 3D-tietomalleista säästää aikaa, kun useita 2D-dokumentteja ei tarvitse laskea erikseen. Voit tuoda Autodesk Takeoffiin esimerkiksi yrityksen oman tai Talo 2000-nimikkeistön laskennan pohjalle.

 

Ota yhteyttä

Tapani Parmanen

Tapani Parmanen

Avainasiakaspäällikkö

tapani.parmanen@arkance-systems.com

040 553 0376

Pyydä tarjous!

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
×

Kiinnostaako infra-alan tuoreimmat uutiset?

Tilaa uutiskirjeemme