Ihku-laskentapalvelu

Infra

Ihku-laskentapalvelu koostuu Ihku-kustannuslaskentajärjestelmästä ja siihen liittyvistä tuki- ja käyttöpalveluista. Järjestelmän tarkoitus on tarjota luotettavaa, ajantasaista ja laadukasta kustannustietoa, joka perustuu infra-alan standardeihin. Ihku-laskentapalvelu helpottaa suunnittelijan työtä ja tarjoaa uusia mahdollisuuksia kustannuslaskentaan. Ihku-laskentapalvelulla on mahdollista tehdä hanke- ja rakennusosalaskentaa.

Laskentajärjestelmän keskiössä on rakennusosakirjasto, joka sisältää uusilla rakennusosilla sekä päivittyvillä hinnoilla ja työsaavutuksilla täydentyvän kustannusdatan. Palvelu pitää sisällään hanketietokannan, joka on laskentasovelluksen organisaatiokohtainen hanketietovarasto, johon hankkeiden kustannuslaskelmat tallentuvat. Hankeosalaskennan avulla mahdollista laskea esi- ja yleissuunnitelmavaiheiden uudisrakentamisen kustannusarvioita kaduille, teille, kunnallistekniikalle, silloille, viheralueille sekä radoille.

Infra-alan suunnittelijoille Ihku-laskentapalvelu tarjoaa uusia mahdollisuuksia kustannuslaskennan saralla:

  • Kustannusarvioiden laatimisen kynnys suunnittelun eri vaiheissa madaltuu.
  • Mahdollista toteuttaa hankearvioita esisuunnitelmavaiheissa hankeosalaskennan avulla.
  • Kustannusarviot ja suunnittelun kustannusohjaus paranevat.
  • Kustannustietoja on mahdollista tarkastella yksikköhintoja tarkemmin panosrakennetasolla, mikä lisää laskennan läpinäkyvyyttä.
  • Palvelussa panostetaan määrätietojen sisäänlukuun suunnittelujärjestelmistä.
  • Laskenta tulee tukemaan erilaisia hanketyyppejä katuhankkeista tie-, rata- ja siltahankkeisiin sekä aluerakentamiseen.

Ihku-laskentapalvelu on ollut tuotantokäytössä vuodesta 2021 lähtien. 2023 vuoden alusta lähtien Ihku-laskentapalvelussa on mahdollista toteuttaa sekä hanke- että rakennusosalaskentaa. Laskentapalvelu on toteutettu allianssina, johon kuuluu tilaajaosapuolina Väylävirasto, Helsingin, Espoon, Vantaan, Turun, Tampereen sekä Jyväskylän kaupungit. Allianssin palveluntuottajia ovat Arkance Systems Finland Oy, Mittaviiva Oy, Ramboll Finland Oy ja Solita Oy.

Ihku-allianssin verkkosivuille

Ihku-laskentapalvelu

Ota yhteyttä:

Lassi Hörkkö, Account Manager
lassi.horkko@arkance-systems.com
050 437 1039

Ota yhteyttä

Lassi Hörkkö

Lassi Hörkkö

Asiakaspäällikkö

lassi.horkko@arkance-systems.com

050 437 1039

Pyydä tarjous!

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
×

Kiinnostaako infra-alan tuoreimmat uutiset?

Tilaa uutiskirjeemme